Want your
own Fotopage?







 
~~ N . I . Z . A . F. A . U . Z . I ~~

By: Niza Fauzi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >  >>]    [Archive]
Monday, 22-Sep-2008 01:53 Email | Share | | Bookmark
Saya suda lama berpindah...

Saya sudah lama berpindah ke >>>

STORY OF THE LIFE

memandangkan saya hanya boleh online di office, dan nak load fotopage ni punyela hazab, sy pindah...

jom la jenguk saya di sana...


Sunday, 2-Dec-2007 06:17 Email | Share | | Bookmark
Happy Birthday Budak Campak!!!

2-12-07..birthday adik bongsu aku yg ke-14..happy birthday budak campak..ngam2 taon ni ko kene demam campak ek..sebab kan ko kene campak taon ni, aku belikan ko blueberry cheese seketol ok..makan sampe lebam ye kanak2!!!

maap le ye, janji2 manis aku nak blanje ko psp dah terkubur ye...sbb aku pun rase cam nak je..dan ko pun taon depan nak pekse kan..so ko pekse dulu okeh..atau pon kalo nak jugak, beli la sendiri..hikhikhik...tak pun ko pi pow mama ke baba la ye...


lapar la pulak!!


birthday boy..budak campak!!




Monday, 26-Nov-2007 03:36 Email | Share | | Bookmark
Fish n Chips ~ Chicken Chop

Fish n Chips
Fish n Chips with Black Pepper Sauce
yuhuuu!!! skang ni tgh carik material nak idopkan kembali fp ni..cam idop segan mati tak mau jek..

ni lunch semalam...buleh pilih nak makan ape..tp sorg satu aje!!

Fish n Chips




Ingredients:

Fillet ikan dory (ikut nak buat byk mane)
Bread crumbs (begantong kpd byk mane ikan dory anda)
Telor - dipukul untuk salut bread crumb kat ikan tu
Minyak utk deep fry ikan tu
Tartar sos - boleh beli kat mane2 supermarket
Baby carrot - boil ke steam ke pastu saute dgn black n pepper
French Fries

Method:

1. Celup ikan dlm telor yg ditaburkan dgn black pepper, salut dgn bread crumbs. Goreng smp kuning keemasan.
2. Susun dlm pinggan, siap, makan..senangkan!!!!aku suke curah dgn sos black pepper.. Sila rujuk resepi chicken chop di link sebelah..


Chicken Chop (ni gmbr dulu...same je ngan smlm nye masak tp smlm tak letak broccoli ngan roti tu )



klik sini utk resepi CHICKEN CHOP

tula makanan semalam... gemok!!!!hehehehhe


Tuesday, 20-Nov-2007 04:15 Email | Share | | Bookmark
phew~phew~phew!!! beraboknye... :)

Sambal Kerang
Paprik Daging
Kobis tak berapa pandai
hai hai hai..hehehe...byknye abok!!!! lama giller tak hapdet...sebenarnye...mood malas melampau2...gileeee aaaa...gile malas nak masak, malas nak snap gambar sbb digicam wat hal, malas nak log in fp yg agak lembab nih dan macam2 malas lagi..

tetibe semalam rasa rajin plak nak masak, n tetibe digicam yg bingai tu cam elok la pulak..hehehe..dpt la update setelah sekian lama memalaskan diri...

seperti biasa...ape lagi..adpet makanan yg dimasakla ye...

lauk semalam....SAMBAL KERANG, PAPRIK DAGING NGAN KOBIS GORENG TAK BERAPA PANDAI

tadaaaaa...



Sambal Kerang
Bhn2:

1kilo kerang - rebus n kopek
4 ulas bawang merah dgn secubit belacan - tumbuk
1 kpg asam keping
2 stengah sendok cili blender
Garam & gula secukup rasa

Method:
Tumis bwg smp garing.
Masuk cili blender, masak smp pecah minyak.
Masuk asam keping, rasa garam n gula
Masuk bwg besar yg dihiris2..siap




[b]Paprik Daging

Bhn2:

1kilo daging - goreng untuk buangkan air dia (simpan air daging ni)
5 ulas bawang kecil - blend
5 ulas bawang putih - blend
3 cm halia - blend
1 btg serai - titik
Cili blender - 1 senduk
Cili sos
Tomato sos
Sos tiram
Kicap manis
Daun limau purut
Carrot
Baby corn - aku tak letak...tak jumpe kat kedai
Cauliflower - tak letak jugak
Garam dan gula secukup rasa

Method:

Tumis bhn blend smp garing, masuk serai.
Masuk cili sos, tomato sos, cili blender. Masak smp naik minyak.
Masuk daging, dan ari die sikit.
Masak smp daging lembut.
Masuk kicap manis, rasa garam dan gula.
Pastu masuk sayo mayor sume..siap...sonangbaitu




ni campak2 je..pastu siap..

pasnih, tatau lagi bile nak update [/b]


Wednesday, 8-Aug-2007 06:15 Email | Share | | Bookmark
waaaaaaaaaaa..lame tak hapdet nih!!!

hehehe...aku dah agak dah syerah... kalo ko kene tag...musti aku kene jugak ngan ko...hehehe...di sini pun ku tulis, di sinun pun aku letak .....

Quote:
Syerah quote from Caps quote:

Dalam seharian kan..kalo korang tak buat sesuatu benda tu kan macam tak lengkap je hidup.apa benda tu yer?Korang jgn la pulak citer gi keje..mkn...tido..itu semua kalo tak buat mmg le tak lengkap hidup...citer la..



1. Bangun tido pagi2 musti pegang enset dulu...hehehe...tatau nape..enset mesti jadi mende pertama sy pegang di permulaan hari...(sebelum kawen la..dah kawen nnt tatau lagi..)

2. Lepas siap2, mesti g susun jam tangan..ehehehe...lagi tatau nape...biar die berderet je ramai2...tp kadang2 susun je lebih, tp lupe nak amik satu pakai..hikhikhikhikhik...gilos...mamai...

3. Pastu, dah smp ofis, br msj encik ex-bf saye [dah makan ke belum, makan ape ari ni, ari ni balik kul bape]..soklan stended...die siap2 dah stenbai jwpn..

4. Pastu, saye mesti bukak fp...tak kirala fp sape2..mesti bukak..(tp selalunye fp ko le syerah..)..and...mesti bace blog org...(nyebok je...)...pastu update blog n fp saye plak...kalo ade mase...kalo tak...senyap jela..

5. Pastu, kul 4 saye mesti pegi lepak kat surau smp kul 5...hikhikhik...bos saye mesti perasan sy selalu ilang time nih...tp die wat tatau je...ke wat wat tak nampak tatau la....kuikuikui..

6. Pastu, ari2 kat klcc dlm hati nak g isetan, tp tatau nape kaki ni terus je jalan tak masuk2 pun isetan...kalo tak pikir "ARINI NAK PEGI ISETAN LA" satu ari tak sah...mesti berdetik dlm hati, tp tak pegi pun...hehehehe...mental tul..

7. Hari2 gue mesti dgr lagu ni ... KASIH BY DAYANG NURFAIZAH...taktau la nape...kalo tak dgr rase len macam...

8. Hari2 mesti kene teh tarik...tp kat umah punye... NO MAPLEY!!!!

9. Sebelum tido ari2 mesti pkr steps2 to make more money...(when am i going to have my own business? mata duitan tul!!!!)...pastu, mesti mengira hari utk my wedding nxt yr...lambatnyeeeeee....

10. Pastu, sebelum tido, musti gayut dgn encik ex-bf saye, wlpn siang tu ade jumpe, atau die anta saye balik, mesti nak kene gayut jugak....pastu bile dah hang off phone, msj2 kjp ngan die, pastu bace doa tido baru tido...

Pendek kate, satu ari saye tak pegang enset tabley...itu sahaja...


skarang ni, saye mau tembak....deshhoooooommmmm!!!

yati a.k.a eixora
kak yan mrs annuar....
kak su pcm
kak suzi pcm
kak diana mama adam mukhriz...
eah...farah fatihah... ngeh ngeh ngeh


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net